تغذیه سالم در روزه داری
روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی بهبهان
آموزش و ارتقا سلامت , معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی بهبهان

پیروي از یک برنامه ی غذایي صحیح در ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه اي برخوردار است، تا هم بتوان عادات غذایي غلط را اصلاح کرد و هم از برکات معنوي این ماه بهره برد.
تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان مانند سایر اوقات، رعایت اصل تنوع و تعادل در برنامه غذایی است.به این معنی که از همه گروه های غذایی اصلی به مقدار کافی مصرف شود.
1_گروه نان و غلات
انواع نان، برنج، ماکارونی،گندم و جو در این گروه قرار دارند.
مصرف نان های سبوس دار مثل نان سنگک و نان جو بهتر از نان های بدون سبوس است که با آرد سفید تهیه شده اند.
2_گروه سبزی ها
سبزی ها، مهم ترین منبع انواع ویتامین، املاح و فیبر مورد نیاز بدن هستند.توصیه می شود روزانه 3 تا 5 واحد سبزی مصرف شود.برای تامین نیاز بدن در ماه رمضان توصیه می شود مصرف سبزیجات در وعده سحری و افطار گنجانده شود.
3_گروه میوه ها
میوه ها مانند سبزی ها، مهم ترین منبع انواع ویتامین، املاح و فیبر مورد نیاز بدن هستند.مصرف میوه های غنی از ویتامین c مثل مرکبات و کیوی ، ویتامین A مثل طالبی و زردآلو و سایر میوه ها از جمله سیب،انگور، هندوانه و خربزه توصیه می شود.
4_گروه شیر و لبنیات
این گروه شامل شیر، ماست، پنیر، کشک و بستنی است.
با مصرف مواد غذایی این گروه،بخش مهمی از نیاز بدن به مواد مغذی نظیر پروتئین، کلسیم، فسفر و بعضی از انواع ویتامین ها تامین می شود.
5_گروه گوشت، حبوبات و تخم مرغ
بخش زیادی از نیاز بدن به مواد مغذی نظیر پروتئین، آهن، روی و بعضی از انواع ویتامین های گروه ب با مصرف این گروه تامین می شود.مصرف این گروه برای رشد، خون سازی و سلامت دستگاه عصبی لازم است.
نویسنده
t.bagdeli@yahoo.com
*******
پوربهشتی